Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Συνεστίαση του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας της Κοιμήσεως Θεοτόκου Γυμνού.Πανοσιολογιότατε, Αιδεσιμότατε, Αξιότιμη κυρία Δήμαρχε, Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι, Αγαπητά μας παιδιά,
 
εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας Γυμνού, σας καλωσορίζω στη σημερινή συνάντηση !
Εν μέσω παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η θέση της Εκκλησίας στην κοινωνία και τη ζωή των ανθρώπων εξακολουθεί να παραμένει στο κέντρο, διασώζοντας την αγάπη και την ενότητα!

Έχω την τιμή να συμμετέχω στο καινούριο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο όπου με άξιους συνεργάτες θα υπηρετήσουμε την ενορία, όχι μόνο ασκώντας διοίκηση και διαχειριζόμενοι με απόλυτη διαφάνεια τα οικονομικά, αλλά κυρίως με υπομονή , αγάπη και διάθεση για κοινότητα και συλλογικότητα, θα επιδιώξουμε μια αναμορφωμένη ενοριακή ζωή, με περισσότερες ευκαιρίες του “συνυπάρχειν”, του “συνημερεύειν”, όπως ακριβώς η σημερινή!
Πήραμε τη σκυτάλη από ικανούς προκατόχους που εργάστηκαν με ζήλο πριν από εμάς και ευελπιστούμε να μας διαδεχτούν αξιότεροι στο μέλλον.
 
 Πριν από τη συμμετοχή μου στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, συμμετείχα στο Πνευματικό Κέντρο το οποίο συστάθηκε ενάμιση χρόνο πριν, καθ’ υπόδειξη του πατρός Θεαγένη. Εκεί είδα εθελόντριες να πλαισιώνουν το έργο των άξιων κυριών που το απαρτίζουν. Είδα να καλλιεργείται η πεποίθηση ότι η Εκκλησία δεν είναι μια ακόμα δραστηριότητα την εβδομάδα, αλλά το κέντρο της ζωής μας! Ότι ο ναός είναι το σπίτι μας και η Θεία λειτουργία η συνάντηση με το Θεό και το συνάνθρωπο που δίνει χαρά και λιγοστεύει τη λύπη! 
Καρποί της άριστης συνεργασίας μεταξύ Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και Πνευματικού Κέντρου είναι η λειτουργία του Κατηχητικού Σχολείου, η λειτουργία τμημάτων Βυζαντινής Αγιογραφίας και Βυζαντινής Υμνολογίας, η διοργάνωση εκδρομών, το φιλανθρωπικό έργο που αθόρυβα συντελείται. Επίσης μεριμνούμε ώστε ο ναός να είναι ευπρεπής και τα εξωκλήσια μας φροντισμένα!
 
Θα μου πείτε είναι όλ’αυτά χρήσιμα; Τι είναι τελικά χρήσιμο στη ζωή μας;
Χρήσιμο αληθινά είναι ό,τι αγιάζει τη ζωή μας! Ανάμεσα σε άλλα, η χαρά να μαθαίνεις, να προσφέρεις, να μοιράζεσαι, να αναλώνεσαι για το Χριστό και την Εκκλησία είναι μια ποικιλόμορφη ευλογία!
Οι δυσκολίες πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν!
Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μας να ευχαριστήσουμε τον πατέρα Θεαγένη, που μας έμαθε πως ο ζήλος γεννά τον ενθουσιασμό και τα εμπόδια υπερνικώνται !

Συνοψίζοντας, η σημερινή συνάντηση αποτελεί μια προσπάθεια να δοθεί στην καθημερινότητά μας μια άλλη προοπτική! ( Να δοθεί) Η αίσθηση ότι δεν χαιρόμαστε μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και με όσους και για όσους αγαπούμε και θα θέλαμε να αγαπούμε και να μας αγαπούνε, τελικά για όλο τον κόσμο!

Ευχαριστούμε τους χορηγούς και δωρητές, τις εθελόντριες και εθελοντές καθώς και όλους όσους βρίσκεστε σήμερα μαζί μας!
 12 Φεβρουαρίου 2017 η πρώτη συνεστίαση του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας της Κοιμήσεως Θεοτόκου Γυμνού.  

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. 

Όλοι χαμογελούσαν, όλοι έδωσαν τα χέρια, όλοι γεμάτοι ελπίδα και ανυπομονησία 
ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. 

- ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ; 

- ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου