Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Σύντομη Ομιλία της εκκλησιαστικής συμβούλου κας Σταματάκου Αικατερίνης στη Συνεστίαση της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Γυμνού (04/02/2018)Σεβαστοί Πατέρες,
Αγαπητή κυρία δήμαρχε,
αγαπητοί προσκεκλημένοι φίλοι και ενορίτες μας,
αγαπητά μας παιδιά,

τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Πνευματικού Κέντρου, σας καλωσορίζουμε στη σημερινή ετήσια συνεστίαση της ενορίας μας!
Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά, που  πραγματοποιείται η εκδήλωση αυτή, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους μας να συναντηθούμε και να βιώσουμε την ενότητα και τη χαρά της επικοινωνίας!Η ενορία μας, με τη χάρη και την ευλογία του Θεού, προσευχόμαστε να αποκτήσει επίγνωση του αληθινού λόγου ύπαρξής της και από τόπος περιστασιακής συνάντησης, να γίνει το κέντρο της ζωής μας!
Η αλήθεια είναι πως ο κύριος σκοπός της Ενορίας, δεν είναι να επιτελεί απλά ένα κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, αλλά να είναι ένα ζωντανό εργαστήρι σωτηρίας και θέωσης, όπου ο Χριστός υπάρχει ως Πρόσωπο και όχι ως ιδέα.
Η χαρά του καθενός μας, ως προσώπου μέσα στη συνάντηση με το <<εμείς>>, συνιστά  την αυθεντική εκκλησιαστική ζωή, όπου η ενορία λειτουργεί πια ως οικογένεια, με τον καθένα από εμάς να βρίσκεται σε μια συνεχή κοινωνία με το Χριστό και τον άνθρωπο.
Αυτό είναι άλλωστε το νόημα της χριστιανικής κοινότητας, ότι δεν είμαστε ένα άθροισμα ατόμων, αλλά μέλη ενός σώματος του οποίου κεφαλή είναι ο Χριστός.
Και είναι πραγματικά μεγάλη παρηγοριά για τον άνθρωπο να γνωρίζει ότι υπάρχουν δίπλα του συνοδοιπόροι στη δύσκολη καθημερινή πορεία, όταν συνδέεται μαζί τους με σχέσεις αγάπης, κατανόησης και προσφοράς.
Έτσι μόνο αποκτά νόημα και η προσπάθειά μας να δούμε και να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, όταν παράλληλα προσπαθούμε να δούμε και να βελτιώσουμε τη στάση μας έναντι των άλλων! Πέρα από την πίστη μας και το χαρακτήρα μας, πέρα από κάθε διαφορά, ας προσπαθήσουμε να δούμε με αγάπη, με καρτερία, με διάκριση. Και βέβαια, η όλη προσπάθεια θα ενισχύεται από την πυκνή λατρευτική και μυστηριακή ζωή μας μέσα στην ενορία!
Τέλος, αναφερόμενη στο ενοριακό έργο, θα πω μόνο πως ό,τι μπόρεσε να πραγματοποιηθεί, ήταν επειδή όλοι  μας διακονούμε την ενορία μας με αγάπη και φόβο Θεού!
Κλείνοντας, η συμμετοχή μας σήμερα εδώ, είναι σαν μια συμφωνία για ανανέωση του ενθουσιασμού και της απόφασης να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε,εί δυνατόν, την  πολύπλευρη διακονία και πορείας μας, μέσα στη λειτουργική ζωή της ενορίας μας!   
Να εύχεστε πάτερ Ρωμανέ,  σας ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα ποιμαντική σας διακονία και σας ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση!

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά και ευχόμαστε να περάσετε υπέροχα!
Παρακαλούμε τους Σεβαστούς Πατέρες να ευλογήσουν την τράπεζα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου